Krummernes Jul
 
 
Tekst: Svend-Vilhelm Mikkelsen     Foto: TV 2
 

Denne julekalender er lavet i forlængelse af de populære familiefilm om Krummerne, der blev produceret i begyndelsen af 1990'erne. Disse film er i øvrigt baseret på bøger af Thøger Birkeland.

Handling

Det står skidt til hos Julemanden oppe i Grønland, hvor han bor sammen med sin kone og to børn - Stella og Nova. Han modtager færre og færre breve fra børnene, og den dårlige stemning trænger sig mere og mere på.

Krummes lillebror, Grunk, sender dog stadig breve til Julemanden. Han benytter en ældgammel remse, som hans farfar har skrevet i en bog. Julemanden rejser derfor af sted til familien Krumborgs hus, for at forsøge at få dem til at hjælpe med at redde julen.

I mellemtiden er de to skurke Bent og Amigo meget opsatte på at ødelægge alt hvad der har med julen at gøre. Bent har dårlige minder fra julen som barn, hvor han blev nægtet alt til fordel for sin bror, der nu er godsforvalter.

Da Julemanden og hans familie, på grund af Bent, kommer til at leve som grå staldnisser, er det op til Krumme og hans veninde Yrsa at redde julen.

Produktionsselskab: Regner Grasten Film

 
  1996
  2001
 
 

Musikken til Krummernes Jul blev skrevet af Michael Hardinger og Rasmus Schwenger, kendt fra popgruppen Shu-Bi-Dua. De skrev også musikken til de tre forudgående biograffilm om Krummerne, deriblandt hittet "Det er svært at være 11 år".

Titelmelodien "Jul i Krummeland" blev fremført af Maria Bramsen og Henrik Stanley, kendt fra popgruppen Tøsedrengene.

Fortsættelse

Krummernes Jul blev det sidste man hørte til den populære familien Krumborg i en lang årrække. Men i 2006 blev der pludselig lavet en fortsættelse til julekalenderen. "Krummerne - Så er det jul igen" hed spillefilmen, hvor Krumme igen skulle forsøge at redde julemanden.

 
 

Krummernes Jul

Denne julekalender er udgivet på DVD.
Alle 24 afsnit samlet i én boks.

Køb den her

 
 

Medvirkende:

Krumme: Per Damgård Hansen
Far: Dick Kaysø
Mor: Karen-Lise Mynster
Stine: Line Kruse
Grunk: Lukas Forchhammer
Julemanden: Waage Sandø
Julemandens kone: Birthe Neumann
Stella: Sofie Lassen-Kahlke
Nova: Stephanie Leon
Fru Olsen: Elin Reimer
Svendsen: Paul Hagen
Bent: Søren Spanning
Amigo: Ole Stephensen
Yrsa: Amalie Dollerup
Yrsas mor: Sonja Oppenhagen
Jansen, skolelærer: Claus Bue
Hans: David Svensson
Per: Adam Simonsen
Postbud: Torben Zeller
Postmester: Jarl Forsman

Manuskript: John Stefan Olsen

Instruktion: Sven Methling, Hans Kristensen og Jette Termann

Musik: Michael Hardinger og Rasmus Schwenger